Houtrot

deur houtrotherstel epoxy “Houtrot” is een schimmel dat ontstaat door vocht in het hout. Deze schimmel voed zich met het hout en tast de omliggende delen aan, waardoor deze zacht en poreus worden. Door op tijd en op een goede manier onderhoud te plegen aan uw woning of pand, kunt u dit gemakkelijk voorkomen. Op de pagina “schilderwerk” ziet u hoe ten Broeke schilderwerken zich onderscheid door preventieve toe te passen.

Mocht u echter toch last hebben van houtrot, kunnen wij dit in veel gevallen voor u herstellen en zorgen dat de basis van uw schilderwerk weer optimaal wordt. Hiervoor zijn 2 mogelijkheden, te weten :

1. Houtrot herstel door middel van “epoxy”

2. Houtrot herstel door middel van “epoxy” in combinatie met deelvervanging hout.

In beide gevallen wordt de houtrot volledig verwijderd m.b.v. een frees en een supercut zaag. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat niet alleen alle houtrot verwijderd is maar ook het verweerde hout. Er blijft dus alleen “gezond” hout over. Dit “gezonde” hout wordt vervolgens geïmpregneerd met een speciale primer die zich in het hout nestelt. Deze primer is niet alleen ter bevordering van de hechting met de epoxy, maar ook is deze water afstotend. Hierdoor deur houtrotherstel schilderwerk epoxykan er op die plek dus nooit meer vocht het hout binnendringen. Hierna wordt de epoxy aangebracht (dit is een speciaal soort vulmateriaal/plamuur). Het verschil tussen de 2 mogelijkheden is dat bij de ene alleen gevuld wordt met de epoxy (zie foto links boven) en bij de ander (zie foto rechts boven) met epoxy en nieuwe houten delen.